Συνάντηση νέων γονέων στην “Ευτοκία” με θέμα “Ο βρεφικός ύπνος”

Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι μια από τις βασικές ανάγκες του βρέφους και παίζει σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξή του. Στις μέρες μας υπάρχουν διάφορες απόψεις σχετικά με τον βρεφικό ύπνο, με αποτέλεσμα οι γονείς να έχουν ερωτήματα σχετικά με το ποια πρακτική είναι σωστή ή λάθος. Στην συνάντηση με την κ. Ελευθεράκη Αγγελική, θα διερευνηθούν απαντήσεις στα κάτωθι ερωτήματα:

-Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι στον βρεφικό ύπνο;

-Ποια είναι τα μοτίβα του βρεφικού ύπνου και ποιες οι βιολογικές ανάγκες των βρεφών;

-Ποιοι είναι εκείνοι οι τρόποι με τους οποίους μπορώ να διασφαλίσω ποιοτικό ύπνο του βρέφους αλλά και επαρκή ξεκούραση για όλους; Πως μπορώ να αντιμετωπίσω την ψυχική κόπωση και αϋπνία τους πρώτους μήνες με το μωρό μου;

-Πως μπορώ να δημιουργήσω ένα θετικό περιβάλλον ρουτίνας ύπνου τους πρώτους μήνες και πως αργότερα;

-Πως μπορώ να παρέχω ασφαλή βρεφικό ύπνο;

-Τι είναι η συν-κοίμηση και ποιοι οι κανόνες της ασφαλούς συν-κοίμησης;

-Τι μπορεί να είναι επικίνδυνο στην συν-κοίμηση;

Η Αγγελική Ελευθεράκη είναι Ψυχολόγος MSc (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γονέων από την Attachment Parenting International. Είναι μητέρα ενός κοριτσιού και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το attachment parenting και τη θετική γονεϊκότητα, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε νέους γονείς και αρθρογραφώντας στη σελίδα της thegrowingseed.net.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 30/01.

Για δηλώσεις συμμετοχής: eutokia@eutokia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφή στο newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα άρθρα, events, ομάδες γονέων και σεμινάρια, εισάγετε το email σας στην παρακάτω φόρμα.