Συνάντηση νέων γονέων στην Ευτοκία με θέμα τον “Βρεφικό Ύπνο”

Ο ύπνος του βρέφους είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και αντιφατικά θέματα μεταξύ των μητέρων, αλλά και μεταξύ των ειδικών. Δεκάδες βιβλία έχουν γραφτεί, προσπαθώντας να απαντήσουν στη βασική ανάγκη κυρίως του γονιού, για επαρκή ξεκούραση.

Πράγματι, ο βρεφικός ύπνος είναι σημαντικό να συζητιέται, μιας και είναι πολύ σημαντικός, τόσο για την υγεία του βρέφους, όσο και την ψυχική ισορροπία όλης της οικογένειας.

Ο βρεφικός ύπνος είναι ένα ζήτημα που δυσκολεύει πολλές οικογένειες, και φέρει πολλά ερωτηματικά.

Στην συνάντησή μας, τη Δευτέρα 18/03/2019 11:00 – 13:00 στο χώρο «Ευτοκία», θα συζητηθούν οι δυσκολίες και τα ερωτηματικά που αντιμετωπίζει κάθε οικογένεια σχετικά με τον ύπνο του βρέφους αλλά και όλης της οικογένειας και πιο συγκεκριμένα θα διερευνηθούν απαντήσεις στα ερωτήματα:

  • Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι στον βρεφικό ύπνο;
  • Ποια είναι τα μοτίβα του βρεφικού ύπνου και ποιες οι βιολογικές ανάγκες των βρεφών;
  • Ποιοι είναι εκείνοι οι τρόποι με τους οποίους μπορώ να διασφαλίσω ποιοτικό ύπνο του βρέφους αλλά και επαρκή ξεκούραση για όλους;
  • Πως μπορώ να αντιμετωπίσω την ψυχική κόπωση και αϋπνία τους πρώτους μήνες με το μωρό μου;
  • Πως μπορώ να δημιουργήσω ένα θετικό περιβάλλον ρουτίνας ύπνου τους πρώτους μήνες και πως αργότερα;
  • Πως μπορώ να παρέχω ασφαλή βρεφικό ύπνο;
  • Τι είναι η συν-κοίμηση και ποιοι οι κανόνες της ασφαλούς συν-κοίμησης;
  • Τι μπορεί να είναι επικίνδυνο στην συν-κοίμηση;

Η Αγγελική Ελευθεράκη είναι Ψυχολόγος MSc (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γονέων από την Attachment Parenting International. Είναι μητέρα ενός κοριτσιού και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το attachment parenting και τη θετική γονεϊκότητα, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε νέους γονείς και αρθρογραφώντας στη σελίδα της thegrowingseed.net.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στην Ευτοκία (τηλ. 210 68 44 201) στο thegrowingseed.net και στο 6942932710.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφή στο newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα άρθρα, events, ομάδες γονέων και σεμινάρια, εισάγετε το email σας στην παρακάτω φόρμα.